Burdur Gölü’nde Köpüklenme: Normal Bir Durum

Burdur Gölü’nde Köpüklenme Görüldü, Uzman İncelemesi

Son zamanlarda su seviyesi hızla azalan ve ciddi kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü‘nde sahilde köpüklenme meydana geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, durumun endişe verici olmadığını belirterek, “Burdur Gölü için normal bir durum” dedi.

Köpüklenme Doğal Bir Süreç Olabilir

Burdur Gölü sahilinde bazı noktalarda gözlemlenen köpüklenme hakkında konuşan Prof. Dr. İskender Gülle, “Göllerdeki köpüklenmeler zaman zaman gerçekleşebilir, hatta denizlerde de benzer durumlar görülebilir. Bu köpüklenmeler genellikle endüstriyel atıklar, kanalizasyon atıkları ya da doğal süreçler sonucu oluşabilir. Burdur Gölü’nde genellikle kış aylarında veya ilkbaharın başlarında bu tür köpüklenmelere rastlarız. Suyun soğumasıyla birlikte diatomlar ve alglerin parçalanması sonucu organik maddeler ve yağlar göl suyunda bir tür köpük oluşumuna neden olur. Burdur Gölü’nün yüksek pH seviyesi ve alkali yapısı, organik maddelerle alkalin maddelerin birleşerek köpükleşme sürecini tetikler. Dolayısıyla, göldeki bu durum normal bir süreçtir ve endişe verici değildir” şeklinde konuştu.

Haber-Kamera: Mesut MADAN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Related Posts

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar uyarıyor: Kanser gençleri de tehdit ediyor

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, genç yaşta kanserin artış nedenlerini ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi. Doç. Dr. Şimşek, genç nüfus tanımının toplumda genellikle farklı anlaşıldığını belirterek, “50 yaş ve altı kanser hastalarını genç olarak değerlendiriyoruz” dedi.