30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell’den Yeni Bir Diyet: 30:30:30 Protein Diyeti

Diyetisyen Emma Bardwell, The Telegraph’a verdiği demeçte, sadece bir ay içinde 13 kiloya kadar vermeyi hedefleyen “30:30:30 Protein Diyeti”ni duyurdu.

Bu diyet, dört temel ilkeye dayanıyor: öğün başına 30 gram protein, günlük 30 gram lif, haftada en az 30 farklı bitkisel kaynak ve günlük 300–500 kalorilik makul bir açık.

Öğün Başına 30 g Protein

Bardwell’e göre ideal protein alımı her öğünde ortalama 30 gram olmalıdır. Bu sayede günde yaklaşık 90 gram protein tüketmiş olursunuz.

Diyetisyen, proteinin tokluk hissini arttırdığını ve kas gelişimini desteklediğini vurguluyor.

Günde 30 g Lif

Kalori yoğunluğu düşük, hacim açısından zengin lif, midede ideal doluluk sağlayarak atıştırma isteğini azaltır. Lif ayrıca kötü kolesterol düzeylerini azaltır ve kan şekerini dengeleyerek kalp-damar hastalıkları ile tip 2 diyabet riskini düşürür.

Haftalık 30 Farklı Bitkisel Besin

Bardwell, Amerikan Bağırsak Projesi’nin araştırmasına atıfta bulunarak, farklı renk, doku ve kaynaktan 30’dan fazla bitkisel gıda tüketenlerde daha çeşitli bir mikrobiyom ve güçlü bir bağışıklık profili olduğunu belirtiyor.

Önerilen besinler arasında sebze, meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat, bitter çikolata, zeytinyağı ve kahve bulunmaktadır.

Günlük 300–500 kcal Açık

Günlük 300–500 kalorilik bir enerji açığı oluşturmak, haftada yaklaşık yarım kilo kaybına olanak tanır. Bardwell, bu metodun uzun vadede sürdürülebilir ve gerçekçi kilo verme hedefleri sunduğunu belirtiyor.

Diyetisyen Bardwell, “Gerçekten işe yarayan tek diyet, sürdürülebilir olandır. Anlık mucizeler vaat eden ‘yeni’ rejimler çıkmaz sokaktır” uyarısıyla tamamlıyor. “30:30:30” prensibi, besin kalitesini ve çeşitliliğini ön planda tutarak, gerçekçi kilo verme hedefleri sunmaktadır.

Related Posts

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar uyarıyor: Kanser gençleri de tehdit ediyor

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, genç yaşta kanserin artış nedenlerini ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi. Doç. Dr. Şimşek, genç nüfus tanımının toplumda genellikle farklı anlaşıldığını belirterek, “50 yaş ve altı kanser hastalarını genç olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Hipertansiyona yakalanma riski ileri yaşlarda artıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mutlu Güngör, özellikle menopoz sonrası kadınlar ve 40 yaş üzeri erkeklerde hipertansiyonun daha yaygın görüldüğünü belirtti.

Uzmanından çocuklara ve gençlere uyarı: Teknolojik cihazların yoğun kullanımı “tekno boyun” problemine yol açıyor

Uzmanından çocuklara ve gençlere uyarı: Teknolojik cihazların yoğun kullanımı “tekno boyun” problemine yol açıyor

Sıcak havalar kalp sağlığını tehdit ediyor!

Yaz aylarında kalp damar hastalıkları riski artarken, aşırı sıcaklar ve nemli hava kalp krizine yol açabiliyor. Uzmanlar, kalp hastalarının serin yerlerde kalmalarını, yeterli sıvı almalarını ve ağır egzersizlerden kaçınmalarını öneriyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.